Google vil straffe hjemmesider uden SSL certifikat

23. august 2017hjemmeside-blog

Google vil straffe hjemmesider uden SSL certifikat

“Din forbindelse til dette website er ikke sikker” det  er ikke ord du ønsker at have vist på din hjemmeside. Derfor er den kommende opdatering fra Google, noget som er værd at bide mærke i, og handle på, hvis du gerne vil skabe en hjemmeside som er tryg at benytte for dine kunder. Og som beskytter de personfølsomme oplysninger som kunden giver dig til dig, for eksempel ved udfyldelse af en kontaktformular, og derved ikke kan udnyttes af en tredje part.

Allerede fra oktober bliver alle hjemmesider uden SSL/https markeret som ”Ikke sikker” i Google Chrome. At ændre sin hjemmeside fra http til https betyder at siden bliver sikkerhedskrypteret, og at personlige oplysninger bliver krypteret mellem afsender og modtager. SSL bliver derfor et nyt krav, som både får indvirkning på jeres generelle udtryk som en professionel og tryg hjemmeside/virksomhed, og på jeres placering i søgeresultaterne, da http sider for fremtiden vil rangeres lavere end https.

Et SSL certifikat kan være med til at forhøje din hjemmesides rangering i de organiske søgeresultater. Allerede i december 2015 meldte Google ud, at det skulle være slut med usikre websites, og lige siden har Google strammet og forbedret deres algoritme mht. at fremvise sikre søgeresultater. Det betyder derfor at hvis man gerne vil have en topplacering i søgeresultaterne, så er en af de mange rangeringsfaktorer i forbindelse med SEO, at man skal have en sikker https krypteringsprotokol.

Hvis du vil undgå, at dine besøgende møder advarslen “Ikke sikker” , når de besøger din hjemmeside, skal du sørge for kun at indsamle brugerinputdata på sider, der leveres via https og derfor migrere din side fra http til https.  Står du derfor overfor migration af din hjemmeside til https, skal du være velkommen til at tage kontakt til os for nærmere rådgivning.

Pernille Skovsted
Skrevet af
Pernille Skovsted
Social media specialist
Hos OnlinePlus sidder jeg til dagligt som Social Media Specialist, og arbejder hovedsageligt med annoncering og kommunikation via sociale medier, og med content produktion til platformene. Jeg samarbejder med en bred vifte af kunder, og kan derfor håndtere digital annoncering for mange forskellige brancher. Jeg bliver drevet af synlige resultater som skaber værdi for virksomheden og deres kunder, og har en passion for kreativ kommunikation.
Skal vi hjælpe dig videre med din hjemmeside eller webshop?
Indhent tilbud
Send en forespørgsel og få et gratis tilbud på hvordan vi kan styrke din online tilstedeværelseEller ring til os på tlf. 70 22 11 44 og hør mere om hvad vi kan tilbyde.