Instagrams nye opdatering får store konsekvenser for brugerne

Har du også hørt en lille fugl synge om en opdatering på Instagram, som vil få stor betydning for brugere og tredjepartsudviklere? Så er du ikke helt galt på den. I slutningen af marts stopper Instagram brugen af deres gamle API eller Application Programming Interface, som giver tredjeparts-apps muligheden for at tilgå data fra Instagram. I stedet lancerer de en ny og forbedret API. Dette betyder først og fremmest, at tredjeparts-apps og værktøjer, som benytter Instagrams gamle API, vil stoppe med at virke. De skal i fremtiden godkendes af Instagram for at kunne tilbyde deres ydelser, som f.eks. kan indebære at hente dine Instagram-billeder til visning på din hjemmeside.

Skru op for din egen sikkerhed

Dog er der ingen grund til bekymring, for ændringen implementeres først og fremmest af sikkerhedsmæssige årsager, så ældre apps ikke længere kan få adgang til dine private informationer som brugernavn, billeder og tekster. Med en udskiftning af API´en er målet med den nye opdatering nemlig at øge sikkerheden og beskytte privatlivet. Og på trods af at den nye API stiller større krav til tredjepartsudbydere, giver den alligevel plads til at forbedre visse features på apps og værktøjer til brug på Instagram.

Kort sagt er opdateringen til for din egen sikkerhed, og det gælder specielt dig, der har tilladt apps at få adgang til din Instagram-konto. Uanset om du benytter dig af apps til at redigere billeder eller lave kollager i, har du med den nye opdatering mulighed for at få kontrol herover, for så snart ændringen træder i kraft, kan du vælge, hvilke informationer du ønsker at dele med dine apps. Desuden kan du altid fjerne de apps, du ikke længere ønsker, skal have adgang til din konto.

Den nye opdatering har altså til hensigt at minimere antallet af ældre apps med adgang til dine oplysninger som brugernavn, billeder og tekster fra din Instagram-konto. Og det gælder især, hvis du ønsker en lukket profil. Har du en privatkonto, vil data som antallet af likes og kommentarer på dit post ikke længere være mulige at trække ud. Det samme gælder for antallet af følgere og kommentarer samt profilbillede og biografitekst, hvorfor du med kun et klik kan forbedre beskyttelsen af dine data, hvilket er afgørende i din online tilstedeværelse.

 

Vil du vide mere om Instagrams nye opdatering?
Jimmy Vejlemark
CINO & Partner
Vi kan også kontakte dig
Vi kan også kontakte dig