Shoppedagen du absolut ikke vil gå glip af!

11/11. Datoen er for de fleste danskere ikke noget specielt. Endnu. Men for mange unge kinesere er denne dato blevet noget ganske særligt. Det fremadstormende shoppefænomen, Singles Day, har siden 2009 for alvor sat sit aftryk i den digitale kalender. Men hvorfor er begivenheden blevet så populær?

Datoens mange 1-taller (1+1/1+1) symboliserer ét af mange individer, der fejrer det at være single. Dagen er blevet en hyldest til dem, der endnu ikke har fundet deres livs udkårne, og som på ingen måde skammer sig over deres pågældende civilstatus.

Singles Day stammer fra Kina

Vi skal helt tilbage til 1990’erne til et sted i Kina, hvor fire studerende på Nanjing Universitetet opfordrede andre til at fejre deres liv som glade og stolte singler. En modreaktion, vil nogen påstå, til den veletablerede valentinsdag, der siden 00’erne har henvendt sig til par verden over. Sidenhen har Singles Day udviklet sig til at blive den største online shoppedag i verden. Ideologien bag den store forbrugsfest er, at singlerne skal huske at forkæle sig selv, ligesom kærestepar forkæler hinanden.

Singles Day-festen startede for alvor, da online-giganten Alibaba.com i 2009 valgte at tage del i Singles Day med særlige tilbud og ved at nedsætte deres varer til uhyre lave priser. I 2018 kunne Alibaba.com berette om, at der d. 11. november var blevet handlet for intet mindre end 25 mia. $ på deres webshop. På de 24 timer håndterede virksomheden hele 1,48 mia. transaktioner. Alibaba.coms deltagelse har på ingen måde gjort dagen mindre populær. Opmærksomheden omkring Singles Day er voksende, og på verdensplan har dagen for længst overhalet de store handelsdage som Black Friday og Cyber Monday.


En kinesisk fest, der forsætter i Danmark

Også i Danmark har Singles Day fået en god start. Forbrugernes interesse og virksomhedernes deltagelse er i høj grad parametre, der skal spille sammen, hvis den ”nye” handelsdag skal have endnu mere plads og anerkendelse i den danske e-handel. Foreningen for Dansk Internethandel har efter sidste års Singles Day lavet en analyse af danskernes kendskab til fænomenet. Her svarede hver 10. forbruger, at de kendte til den store shoppingdag. Omfanget af forbrugernes kendskab lyder måske ikke stort, men FDIH fortæller i en anden analyse, at der er en udpræget stigning i antallet af netbutikker, der i 2019 har valgt at tage dagen til sig. Elgiganten, Bilka og Sportmaster har tidligere været at finde på listen over danske virksomheder, der hoppede med på bølgen og oplevede stor succes. Effekten af virksomhedernes tilstedeværelse på dagen er enormt positiv – for har butikkerne først besluttet sig for at tage del i Singles Day, så skal forbrugerne nok følge med.

Strategi for Singles Day

Er jeres webshop med på Singles Day, handler det om at have en stærk strategi for dagen. Hvad vil I gerne opnå og hvordan vil I komme i mål? Foruden at I som webshop skal være toptunet på selve dagen, er der en del essentielt forarbejde I skal forberede inden da. Fordi Singles Day stadig er et nyt fænomen og det på ingen måde er en selvfølge at forbrugerne selv vil huske datoen, handler det kort og godt om, at I gør opmærksom på jeres plads i gamet. Hvordan skal forbrugerne lige præcis finde jer? Forbrugerne vil muligvis ikke søge aktivt efter jeres brand, som fx på Black Friday fordi datoen endnu ikke har indtaget samme plads.

Vi giver jer derfor herunder forberedende markedsføringstiltag I kan gøre forud for Singles Day 2019.

 

1) Dediker jeres landingpage til Singles Days kampagner!

På Singles Day er det et fornuftigt valg, designmæssigt, at etablere en decideret landingsside på jeres webshop. Således er potentielle kunder ikke et sekund i tvivl om, hvor på siden de skal søge hen, når de leder efter gode tilbud, og jeres kampagner og rabatter bliver visuelt præsenteret for jeres kunder, der besøger jeres side. Også her kan en lille sidenote henvise til hastighedsoptimering, for jo længere tid det tager forbrugeren at finde de produkter, tilbud og rabatter, de leder efter, des større risiko er der for, at det betyder et mistet salg for jeres virksomhed. Udskiftning af bannere og coverbilleder vil være en nem og hurtig måde at fange kundernes opmærksomhed på – både på jeres Facebookside, på jeres hjemmeside og jeres webshop. Det sætter fokus på jeres unikke Singles Day tilbud og skaber samtidigt en rød tråd, så kunderne husker lige netop jeres tilbud på dagen.

 

2) Målret jeres markedsføring mod Singles Day

Alle annoncer bør målrettes Singles Day, hvor I sørger for at fremhæve de skarpe tilbud i annonceteksten. Uanset om I har få eller mange procenter på dagen, skal det tydeliggøres i jeres budskab. Brug ordet ”Singles Day” i annonceteksten så ingen kunder er i tvivl om hvad det er for en kampagne der er tale om. Med f.eks. AdWords-kampagner kan I skabe mere trafik og flere konverteringer. Budskabet om tilbud og rabatter på Singles Day skal ramme kunderne på webshoppen som noget af det første.

En klar fordel er det at forberede jeres målgruppe på kommende tilbud og hvad der kommer til at ske i løbet af dagen, så kunderne husker lige netop jeres shop. I ugerne op til Singles Day anbefaler vi løbende at lave opslag og annoncer, som promoverer jeres tilbud på dagen, og hvad kunderne kan se frem til.


3) Udvid maillisten med lead-annoncer

Singles Day er en oplagt mulighed for at skaffe flere tilmeldinger til jeres mailliste. Måden hvorpå det kan gøres er ved at bruge nyhedsbreve.

En nem måde at skaffe jer tilmeldinger til jeres nyhedsbrev, uden at forbrugeren behøver at forlade Facebook er ved at bruge lead-annoncer som annonceform. Ved at folk blot skal trykke på jeres annonce, genereres der leads, hvorefter der dukker en formular op, som allerede er udfyldt med de kontaktoplysninger, de har delt med Facebook. Tilmeldingsformularen kommer altså frem direkte i Facebooks interface, og I vælger selv om I ønsker at få yderligere oplysninger om jeres nye nyhedsbrevsmodtager, og hvilke – det kan for eksempel være demografiske informationer, som postnummer, alder, køn mv.

4) Remarketing kampagner

Så længe I kan se at jeres ROAS er god og annoncen skaber konverteringer hver måned, giver remarketing på Facebook altid mening. Henvend jer med Singles Day kampagner til de personer som i forvejen har besøgt jeres side og som har vist interesse for jeres brand. Oftest ses det, at pris pr. konvertering generelt er markant lavere med denne type annoncering.

Remarketing er en oplagt mulighed for at skabe merværdi for jeres kunder, i anledning af Singles Day.
Via en brugerdefineret målgruppe, kan I henvende jer til folk som har besøgt jeres site, men som endnu ikke har fuldendt et køb. I anledning af Singles Day, vi disse forbrugere bliver ramt af Facebook annoncer – og samtidig får I konverteret kunder, som tidligere forlod jeres butik.

Singles Day har, foruden at kunne tiltrække forbrugerne med favorable procenter og rabatter, datoen med sig. Dagen falder nemlig to uger inden, at danskerne skal ud og handle årets Black Friday-tilbud. Forbrugerne er derfor endnu ikke mættet af de store besparelser.

Vil du være firstmover på et fænomen, der stadig er under opvarmning i danskernes bevidsthed, så er Singles Day en glimrende mulighed for især webshop-ejere, at kunne pakke endnu flere pakker i november måned.

Hvem vil ikke gerne det?

Skal vi hjælpe dig med Singles' Day?
Jimmy Vejlemark
CINO & Partner
Vi kan også kontakte dig
Vi kan også kontakte dig