Video, video, VIDEO (Marketing!) Den kører nat og dag

Hvad er YouTube-annoncering?

YouTube er verdens andenstørste søgemaskine (!!!). Det betyder, at der er rigtig mange brugere, der dagligt hopper ind og ser videoer i alle mulige afskygninger.

Hvordan fremgår YouTube-annoncer?

Her er tre eksempler på annonceformater:

Instream-annoncer, der kan springes over:

Som navnet antyder, så er det annoncer, der kommer “i strømmen”, altså i løbet af eller efter en YouTube-video. Efter 5 sekunder har seerne mulighed for at springe din annonce over. Du betaler kun, hvis seerne ser hele din annonce, ser over 30 sekunder eller interagerer med din video.

Lad os lige stoppe her hurtigt.

Du kan altså få GRATIS visninger af din video, hvis seerne klikker sig videre, inden der er gået 30 sekunder. Dette kan lade sig gøre med CPV-budgivning.

Video Discovery-annoncer:

Denne annonce minder om det, vi kender fra de traditionelle tekstannoncer, hvor annoncen fremgår sammen med de andre videoresultater. Du bliver først afregnet, når den søgende klikker på din annonce.

Bumperannoncer:

Dette er en hurtig video, som spilles kort før en video. Den kan vare op til seks sekunder. Den kan ikke springes over.

Du kan læse om alle de forskellige muligheder her.

Hvorfor skal du bruge YouTube?

Video giver dig som virksomhed mulighed for at gå i dybden med budskabet omkring dine produkter/services. Ved hjælp af video kan dine potentielle kunder bedre kan få indsigt i din forretning og services. Hvis du sælger et komplekst produkt, så kan videoer også hjælpe dine kunder til en bedre forståelse af, hvordan du adskiller dig fra dine konkurrenter.

Videoer kan også give dig en øget rækkevidde, hvor du kan gøre kunder opmærksom på din eksistens. Som tidligere nævnt, så er det en platform med rigtig mange brugere, hvor du vil kunne præsentere din virksomhed for kunder, som endnu ikke har kendskab til dit brand.

Hvad er mine målretningsmuligheder?

YouTube er ejet af Google, og det giver unægtelig nogle spændende muligheder, når det kommer til muligheder for målretningen. Google som annonceringsplatform er hensigtsbaseret. Det betyder, at der er mange besøgende, som aktivt søger efter et produkt eller en service. Du har som annoncør mulighed for at smide din virksomhed foran netop disse mennesker.

Hvis vi lige skal blive lidt praktiske, så ser mulighederne for udvælgelse af målgruppe således ud:

De to målretninger, der er mest spændende, er “Hvad søger de aktivt efter, eller hvad planlægger de” og “Hvordan har de interageret med din virksomhed”.

De andre muligheder kan bestemt også være spændende i en kombination med andre målretninger, men det er typisk en “koldere” målretning, da den bliver defineret ud fra “hvem de er” fremfor “hvad søger de aktivt efter”.

“Hvad søger de aktivt efter, eller hvad planlægger de”

Hvis vi dykker ned i denne kategori, så finder vi søgende, som er “i markedet” efter et produkt eller en service. Som du kan se i eksemplet nedenfor, kan det blive ret konkret.

Vi har også mulighed for at målrette vores videoer til “kunder som planlægger noget eller livsbegivenheder”

Et eksempel, på hvor specifik det kan blive, er målgruppen“ Køber snart en kat”.

Hvis du ikke er tilfreds med Googles udvalg, så frygt ej. Du kan selv lave en målgruppe baseret på søgeord.

“Hvordan har de interageret med din virksomhed”

Her er der tale om remarketing, hvor vi viser YouTube-annoncer til en målgruppe, der tidligere har interageret med din hjemmeside eller din YouTube-kanal. Det giver rigtig god mening at markedsføre dig overfor disse kunder, da de befinder sig længere nede i salgstragt.

YouTube-annoncering trækker dine kunder igennem salgstragten

Nu kender du lidt til mulighederne for målretning, og dem kan du anvende i en samlet strategi for din YouTube-annoncering, så du trækker dine kunder igennem salgstragten.

Kold kanvas: Kunderne kender dig ikke, men du kender dem (eller i hvert fald deres behov). Du kan med fordel placere din virksomhed foran de kunder, så de bliver bekendt med din eksistens, og hvad det er for en “smerte”, din virksomhed kan løse for dem.

Lunken/varm: Her målretter vi din annoncering mod folk, der har besøgt din hjemmeside. Alt efter hvor meget du vil granulere dit budskab, kan du på dette niveau formidle de fordele, din virksomhed tilbyder eller fortælle om alle de glade kunder. Hvis din hjemmeside har tilstrækkelig med besøgende, kan du opdele dine målgrupper forskellige steder i købsrejsen – eksempelvis Produktbesøgende, forladt kurv eller tidligere handlende.

Selvom YouTube bliver tilgået gennem Google Ads, er det en platform helt for sig. Det giver rigtig mange muligheder for dig som annoncør, da du kan nå nye kunder og arbejde med dit budskab.

Har du brug for råd og sparring omkring YouTube?
Vi kan også kontakte dig
Vi kan også kontakte dig