God kemi er forudsætning for en god relation

Jeg havde en sød ung mand til samtale for et par måneder siden. Han havde fint taget sin mappe, som indeholdt CV, karakterer og udtalelser, med under armen. Han lagde dokumentet frem på bordet som det første til mødet – og der blev den liggende, til han gik – uåbnet.

Jeg startede samtalen ud med spørgsmålet: Hvad er din største styrke ud over faglighed? Så var vi i gang…!

Faglighed er uden tvivl uundværligt – især når vi taler udvikling og kommunikation. Men det er ikke det parameter, vi som bureau ansætter efter. Faglighed kan med tiden læres – det kan god kemi og rigtig indstilling ofte ikke.

Vi har selvfølgelig respekt for det faglige, men vi har ikke brug for fuldt udklækkede specialister, når de rammer vores adresse. Vi vil gerne selv præge og se personen vokse. Få vores DNA lige så stille og roligt ind under huden.

Ved ansættelse går vi efter en model, der hedder ca. 30/70 – 30% faglighed og 70% menneske. Det er måske atypisk, men det virker perfekt for os. Hvorfor? Fordi vi har suveræne specialister siddende, der er klar til at dele ud af deres viden, så snart der træder et nyt menneske ind i deres team. Hvis vi, der ansætter, sørger for, at kemien som udgangspunkt er på plads, så er det ofte easy peasy at få proppet ny viden ind.

 

”Jeg tror ikke, mine kollegaer selv lægger mærke til deres rummelighed – men det gør jeg. Det ligger intuitivt i husets miljø at være venlig, åben, klar til spørgsmål og turde lære fra sig.”

 

Vi er et bureau på snart 45 mennesker. Alle med vidt forskellige baggrunde, uddannelser og personligheder. Vi sidder med meget blandede kompetencer og områder (kode/udvikling, design, salg, kommunikation, analyse, seminar), og vi spænder også bredt i alder og interesser.

Med så stor forskellighed i medarbejderstaben kommer accept og rummelighed til at fylde enormt i vores dagligdag. Ikke kun fra ledelsen, men også fra kollega til kollega, så vi sammen kan få vores ”ansættelsesfilosofi” til at lykkes. Jeg tror ikke, at mine kollegaer selv lægger mærke til deres rummelighed – men det gør jeg. Det ligger intuitivt i husets miljø at være venlig, åben, klar til spørgsmål og turde lære fra sig.

Ledergruppen og jeg har en måde, hvorpå vi ønsker at drifte huset rent kollegialt og socialt og som så munder ud i det faglige, men det er ikke en selvfølgelighed, at ”resten af flokken” følger med. Vi føler os heldige og ekstremt privilegeret, at alle medarbejdere har lyst til at stemple ind og være med på denne rejse.

 

God kemi er forudsætning for en god relation

Vi er stor tilhænger af at blande ekstroverte og introverte personligheder, og det giver god mening i forhold til de fagpersoner, vi har i de forskellige afdelinger. Vi bruger en tredjedel af vores tid på arbejdet og dermed i selskab med vores kollegaer. Flere resultater viser, at gode relationer til kollegaer giver meget større arbejdsglæde. Så det er en kernefaktor, at vi i OnlinePlus sætter folk sammen, som udgør et godt team. Grin, glæde, fest og en god historie er en del af vores hverdag, og det deler man kun ud af, når man er i et trygt miljø.

Så egentligt er vores fornemmeste opgave at få hele økosystemet til at køre rundt, når der skal en ny medarbejder ind. Vi kigger ikke kun på den pågældende opgave, personen skal i gang med at løse, men om relationen og kemien vil være optimal. Er personen villig til at smide et lod i vores ”sociale kapitalkasse”, så vi sammen kan skabe en god hverdag, så bliver det altid indholdsrigt at gå på arbejde i OnlinePlus.

Jeg er så heldig at få lov til at arbejde med mennesker – relationer på tværs – teambuilding og husets kemi, og jeg elsker det. Vi kan hele tiden blive bedre – både til vores arbejde, men også til at give hinanden en indholdsrig og givende dagligdag. Via åben dialog og forståelse for hvert individ prøver vi sammen at skabe en meningsfuld dagligdag, hvor man går hjem med overskud.

Det er en fornøjelse at arbejde med folk, der er villige til at åbne op, lære nyt og give noget af sig selv. Det kan være grænseoverskridende at smide sit filter, fjolle, grine og være ærlig – men det giver mening.

Så – smider du en dag din ansøgning forbi en af mine kollegaer eller mig, så glem og gem endelig ikke din personlighed bagerst i dit CV. Det kan netop være den, der gør udslaget, og her i huset, er den klart vigtigere end dit eksamensbevis.

 

Malene Bruun

CPO & Head of People and Culture

Kunne du tænke dig at være en del af OnlinePlus?
Malene Bruun
CPO & Head of People and Culture
Vi kan også kontakte dig
Vi kan også kontakte dig